Fietstocht 21 oktober 2021.

We vertrekken aan het sportcomplex Lissenvijver in Geel om 11 uur. Fietsen door de Belse bossen naar Millegem en alzo verder naar het station van Mol. Daar zullen we wel terecht kunnen voor de middagpauze. Daarna doen we nog een rondje via Ezaart terug naar Mol - fietsen dan via de Volmolenbaan door het gehucht Geel-Bel terug naar de Lissenvijver.

Een tocht van 40 km.. Vertrek sportcomplex Lissenvijver, Lissenvijver 10, Geel.

Leiding: Hilda Thijs, gsm: 0479 967 217


Fietstocht 4 november 2021.

Aangezien het reeds november is gaan we terug een halve dag fietsen. We vertrekken in Lint, fietsen richting Duffel, volgen de Nete een stuk, slaan af om de spoorweg op te zoeken naar Boechout.
 Die steken we over naar de spoorweg Antwerpen-Lier. Van daaruit terug naar de wagens door de velden.

Bijeenkomst om 13 uur in café Het Hoefijzer, Liersesteenweg 10, Lint. De auto's kunnen geparkeerd worden aan de kerk. Het is een tocht van 26 km..

Leiding Piet Van Den Bergh. Gsm Marie Louise: 0472 795 748                                      Verslag en foto's fietstocht 7 oktober 2021 - Vertrek in Poederlee

Het beloofde een mooie dag te worden. Wel al wat herfstgevoel - maar toch ook nog een na-zomergevoel. Het weer was prima om te fietsen. Nu en dan de zon - en wolken - maar geen zuchtje wind.
We waren met 9 personen en fietsten 43 km. in een gezapig tempo.
's Middags aten we onze bokes op in het sportcentrum in Vorselaar.
Maar voor de rest van de dag - aan geen enkel ander café gestopt. Dat maken we niet gauw mee.

Iedereen heeft weeral genoten van de gezellige sfeer die er steeds heerst onder de fietsers


                    Verslag en foto's fietstocht 16 september 2021 - fietsen we door het water in Bokrijk.

We vertrokken iets na elven met 10 fietsers. Na enkele kilometers kwamen we al in mooie natuur.
We reden namelijk door het mooie vijvergebied De Wijers. Rond 12u15 kwamen we aan de Abdijsite Herkenrode waar we op het terras in een stralend zonnetje onze bokes konden opeten.
Natuurlijk gevolgd door een lekker pintje. 

Daarna richting Hasselt en het Kapermolenpark. Zo naar de attractie van de dag: door het water fietsen in Bokrijk. Verder keerden we terug door bossen en door het heidegebied De Teut.

Een mooie rit van 44 km.. Spijtig dat onze gids Hilda verlet moest geven. Toch was het weeral een dag om te genieten.

                                                                       Verslag opgemaakt door Irene.


                                                        Verslag en foto's fietstocht 2 september 2021

Met 11 fietsers vertrokken we voor wat een mooie dag ging worden. De temperatuur was aangenaam en na de middag kwam zelfs de zon erdoor. We vertrokken in Sint Laureins - hartje Meetjesland.
Een tocht van 51 km.. We vertrokken langs het Leopoldkanaal om aan te komen in Maldegem.
De middagstop was in café "De Ossekop". Gezellig. Nadien fietsten we door het Drongengoedbos - een groot bosgebied. Na eerst verkeerdelijk uit te komen aan het vliegveldje fietsten we een knooppunt terug om te stoppen in de Drongengoedhoeve. Herkenbaar voor vele van de fietsers. Eens het bos door volgden we het pittoreske Schipdonkkanaal tot in Balgerhoeke, waarna we de veldwegen namen richting Sint Laureins.

                                             Verslag en foto's fietstocht 20 augustus 2021.

Zoals beloofd: vandaag een fietstocht door de bloeiende heide. Enkel de zon ontbrak meestal maar de bloeiende heide was wel paraat. Het werd een tocht zonder hindernissen. Vooreerst passeerden we de mijnsite van Houthalen. We verpoosten ook even aan de mijnterril van Heusden Zolder. Onze bokes aten we op in de mooie dreef (op banken) voor Kasteel-Brouwerij Ter Doolen om daarna daar onze dorst te lessen met een lekker biertje.

Na de middag fietsten we voorbij Kelchterhoef en door de heidegebieden Tenhaagdoren heide en De Teut- volop omringd door mooie heide kleuren. Iets voor het einde hielden we nog een stop op de camping 'Holsteenbron'. We waren met 12 fietsers en deden 49 km. in een gezapig tempo. 

                                            Verslag fietstocht 5 augustus 2021.

                                                    Tochtleider : Hilda Thijs

Het was weer een heel fijne dag. Geen regen, veel zon, geen wind. Maw ideaal fietsweer.
En of we genoten hebben.

We waren in totaal met 11 personen. En deden een tocht van 52 km..

Na een wat latere start, aangezien Ludo in Nederland zat en even in paniek was, vertrokken we richting Hamont. Aangezien het al wat later was en de voorziene eetplaats te ver was hadden we dan maar hier een eetstop ingelast. In café De Posthoorn werden we met alle plezier onthaalt. Leuk nog eens een vriendelijke cafébaas tegen te komen.

Nadien fietsten we verder door veel bos en over de nederlandse grens tot aan de abdij van Achel-Kluis. Hier was onze tweede stop. Natuurlijk mocht een Achelbier niet ontbreken alsook de lekkere limburgse vlaaien. Na versterking vertrokken we terug naar België tot in Achel, waar we een lus maakten van 10 km. weer door bos. Terug in Achel stopten we voor de laatste drink waarna we nog een 10-tal km. moesten doen tot aan de wagens.


                                                        Verslag fietstocht 15 juli 2021

                                                             Tochtleider : Hilda Thijs

Wat een mooie zomerdag aan zee had moeten worden werd een winderige, koude dag. 

Alvorens te kunnen vertrekken moesten we nog op Walter en Lisette wachten. Na een kwartiertje zijn we toch maar doorgereden.
Vooreerst naar het mooie dorpje met zijn speciale kerk(toren) Sint Anna ter Muiden. Via de restanten van het Fort Isabella zo richting Knokke en moeder Siska. Daar op het pleintje kwamen we Walter en Lisette tegen. Zij zijn meegereden tot aan het natuurreservaat
Het Zwin, dit evenwel na nog een ommetje gemaakt te hebben. Na het opeten van de bokes en na het wateroppervlak bestudeert te hebben fietsten we verder naar Retranchement. Een goede pint kan soms deugd doen. Terug op de fiets ging het - met windkracht 5 beaufort - via Zuidzande naar Nieuwvliet-bad. Op de dijk aangekomen hebben we uitgerust met zicht op de monding van de Schelde - de zeeschepen met containers - en zicht op de vele grillige golven. Zien dat we niet omwaaiden was de boodschap. 

Langs de kust fietsten we naar Cadzand-bad waar we in een taverne even konden bekomen van de wind. Verder langs de kustweg en via opnieuw het Zwin kwamen we aan in Retranchement waar we dit keer doorfietsten. Nog een 10 km. zo kwamen we terug in Sluis. Soms was het hevig trappen - soms ook werden we voortgeduwd door de wind in de rug. 8 (+ 2 voor een deel) fietsers waren er voor een tocht van 54 km. (dit door de vele ommetjes). Al met al toch een leuke dag met een aangename afsluiter. 

                   

            Verslag fietstocht 1 juli 2021 : Een tocht van 41 km, deze keer niet ver van huis.
                           Vertrek : clubhuis van de HOBOKENSE SPORTVISSERS in Fort 8.

                         Tochtleider : Walter Cleyman bijgestaan door zijn echtgenote Irène

Dicht bij huis - een tocht die we al meerdere keren hebben gedaan. Toch hij blijft steeds heel aangenaam. Direkt buiten de bebouwde kom fietsten we al door prachtige natuur. We hielden onze eerste stop in Noeveren, maar de atelier waar de Belgica wordt gereconstrueerd was spijtig genoeg gesloten. 

Na een korte drankpauze reden we verder om het domein Broek de Nayer te doorkruisen. Ook prachtig. Na de klim van de "blauwe bruggen" kwamen we aan Walter zijn visvijver.
De bokes smaakten goed vooral door de lekkere verwenkoffie.

Terug op krachten was het richting De Schorre - weeral een prachtig stuk natuur. Na een laatste stop in een café en na wat verder een ijsjes-stop keerden we terug naar de wagens.

Het was ideaal fietsweer - deden 46 km. en waren met 11 personen.
Ook Monique met haar "gewoon velooke" heeft dapper meegetrapt. Marc fietst ook "zonder elektriek" maar dat zijn we van hem gewoon.

                            

                   Verslag fietstocht 17 juni 2021 : Hoegaarden - We waren met 11 deelnemers.

                                             Een zomerse dag. 27°. Viel best mee om te fietsen.

Wel werd het een tocht met hindernissen. 
Echter na 10 km. kwam Marie Louise ten val - uitgeschoven op een grindweg bij een lichte afdaling. Heel veel schaafwonden door het grind en een verzeerde enkel. Gelukkig passeerde er op dat veldweggetje een auto met een heel vriendelijk jong koppel. Zij namen Marie Louise mee naar hun huis een 300m verder. Daar kreeg ze verzorging van mevrouw. Na een tijd werd besloten, aangezien ze niet kon fietsen met die enkel, om de auto in Hoegaarden te gaan halen. Zodat ze naar huis konden rijden naar de eerste hulp. Het bleek dat er een scheurtje in haar enkel was. Een lichte plaaster en stil zitten !!!

We vervolgden nadien onze tocht. We moesten immers nog minstens 35 km. fietsen.
Onze bokes hebben we opgegeten op banken op een dorpsplein. Met het warme weer kon dat, en aangezien de streek arm is aan caféetjes...

Na een 40-tal km. kwamen we eindelijk aan in Meldert- na verscheidene malen de weg kwijt te zijn. De LF-fietsroutes bleken vanaf januari vervangen te zijn door themarouten. Eens in Meldert vloeiden de Hoegaardens vlot naar binnen. Nog een 5 km. en we kwamen terug aan de auto's in Hoegaarden.
In totaal deden we 51 km..


                                                   Verslag fietstocht 3 juni 2021  
                          Een fietstocht in de mooie streek rond Balen : de "Kruierroute".

Het weer kon niet beter. Rond 25° - geen wind - geen regen en niet benauwd zoals de vorige dagen. Met 11 personen hebben we echt genoten van deze mooie dag.

In totaal deden we 49,50 km.. Een mooie afstand voor onze eerste tocht.
Mede door het mooie weer en de mooie omgeving hielden we meermaals halt.
En niet altijd in een café. Ook bokes in de vrije natuur opeten kan leuk zijn.
Een eerste tocht die ze ons zeker niet meer kunnen afnemen.

                                    Foto's fietstocht 3 juni 2021Foto's fietstocht 16 juli 2020

Verslag fietstocht 16 juli 2020

Vele dagen mooi weer - maar donderdag regen voorspeld. Toch al met al viel het wel mee. Echt nat werden we niet - enkel soms wat miezer.

Door de vele zieken (echt geen corona) waren we maar met 6 personen.

Het werd een rustige tocht van 51 km.. In de voormiddag door velden met graan.
Onze boterhammen hebben we opgegeten onder het afdak van de Liermolen - aangezien deze maar eerst om 14 uur openging. Maar we zaten gezellig. Na een kwartiertje terug op de fiets. Enkele kilometers verder kwamen we in Grimbergen. Eerst een rondje Grimbergen waarna we eindelijk konden bijtanken in de brouwerij met natuurlijk voor de meesten een "Grimbergen".

Niet te zat ging het naar Vilvoorde. Hier maakten we wel wat kennis met de Vlaamse Ardennen: enkele kuitenbijters en enkele kinderkopjes. Uiteindelijk kwamen we in Vilvoorde waar we een tourtje deden door het mooie park van Vilvoorde - gelegen pal onder de beruchte brug van Vilvoorde. Aan de andere kant er uit en zo kwamen we aan het kanaal dat we moesten volgen tot de Verbrande Brug. Eens daar over moesten we maar steeds de Zenne volgen - langs een mooi nieuw aangelegd fietspad - tot aan de wagens. 

Een mooie, gezellige tocht met maar 1 drankgelegenheid onderweg. Dat is kunnen.

Foto's fietstocht 02 juli 2020 

Verslag fietstocht 2 juli 2020.

Eindelijk konden we weer bijpraten. We waren met 9 personen - het deed ons goed.
We hebben genoten met allemaal.

Iets later dan normaal vertrokken we voor een tocht van 51 km.. Het ommetje van Kontich Kazerne tot Duffel (i.p.v. de fietsostrade) was een mooi stuk door veel natuur.
In Duffel konden we onze bokes opeten in De Witte Lelie. Even geen geluk: voor we eraan kwamen kregen we een stortbui over ons. Gelukkig was ze voorbij toen we door gingen.
Nu richting Lier waar we onderweg nog even moesten gaan schuilen. Voorbij Lier - in café Oud Lier -was onze tweede stop. Lekker op het terras. Nu nog een ritje van 15 km..
Langs het Netekanaal, in Emblem afgeslagen om via het Safi-spoor naar Broechem te gaan. Hier hebben we een rondje gereden (was niet voorzien) om uit te komen op de weg naar Vremde.

We kunnen er weer terug tegenaan.


Foto's fietstocht 20 februari 2020