Donderdag 25 juli 2024 : Wandeling in Hingene - Luswandeling

Deze wandellus biedt een stevige portie natuur en cultuur. Je wandelt door bossen, langs de Schelde en weilanden. Je wandelt ook door een stiltegbied, een plek waar je normaal geen auto's hoort en alleen bent met de geluiden van de natuur.

Kortom een zeer afwisselende wandeling in de natuur. Verwelkom de stilte, in het officieel erkende stiltegebied van Hingene. Hier hoor je de natuur spreken, de wind die door de bladeren waait, kwetterende vogels.

Blikvanger op onze wandeling vormt het kasteel d'Ursel, de fraaie zomerresidentie van de adellijke familie. Het domein met zijn slotgrachten, vijver en monumentale bomen straalt rust en klasse uit. Het kasteel kwam in handen van de provincie Antwerpen.

In de voormiddag wandelen we +/- 8,5 km.

Onze middagstop houden we in "Eet- en praatcafé De Messinc" , Edmond Vleminckxstraat 31 te Bornem. We mogen er onze bokes opeten maar ze hebben ook een kleine kaart met o.a. croques, omeletten, uitsmijters enz. 

In de namidddag hebben we de keuze, bij mooi weer wandelen we langs "Het Paviljoen".

Een comfortabel kasteel volstond blijkbaar niet voor de familie d'Ursel. Langs de Scheldedijk lieten ze eind 18e eeuw het paviljoen De Notelaer optrekken. Het paviljoen is via de Notelaerdreef verbonden met het kasteel. De dreef doet sinds de aanleg van het overstromingsgebied van Hingene trouwens dienst als ringdijk.
Bij slecht weer nemen we een andere route.
Namiddag wandelen we +/- 8,7 km of ietsjes meer.

Reisweg :

Neem de A12 Brussel/Boom - na de Rupeltunnel neem je afslag 7 naar N16 St.Niklaas/Puurs.
Rechts afslaan aan lichten en N16 volgen voor 6,1 km. Rechts afslaan aan lichten en na 750m op de rotonde de 2de afslag nemen - Kasteeldreef. Einde dreef naar rechts en na 150m links is de parking van het kasteel. De parking ligt een beetje verscholen (goed opletten, je bent er vlug voorbij !).

Samenkomst : vanaf 9u30 op de parking van het kasteel D'Ursel - Koningin Astridlaan, Hingene. Helaas kunnen we voor vertrek om 10 uur nergens iets drinken, maar op het domein zijn er wel toiletten.

Eet-en Praatcafe De Messinc is in de Edmond Vleminckxstraat 31.
Hoe te bereiken :

  • ofwel via de parking naar de voorzijde van het kasteel gaan, links is de zomerbar; het padje voor de zomerbar volgen; eens het domein verlaten zie je de verwijzing naar het café.

  • ofwel ga je via de straat voorbij het domein en neem de 1ste straat rechts, is de Edmond Vleminckxstraat.

In de namiddag vertrekken we +/- 13u30.

Monique 0495/64 88 97


VERDERE PLANNING :

Fietsen : elke 1ste en 3de donderdag van de maand

Wandelen : elke laatste donderdag van de maand

Midweek van zondag 22 of maandag 23 tot vrijdag 27 september 2024.

Met eigen vervoer naar Izenberge-Alveringem in Kasteelhotel HINTERLAND in de WESTHOEK. 

(meer info zie rubriek Reizen) - VOLZET

Viering 25-jarig bestaan van de 55plussers : etentje op zondag 06 oktober 2024, met etentje in Restaurant "DE VIOLIN" in Deurne . (zie viering 20-25 jarig bestaan)

WINTERREIS van ZONDAG 19 tot ZONDAG 26 JANUARI 2025 

Busreis met verblijf in "Sporthotel BÄRENWIRT" in AICH / SCHLADMING in OOSTENRIJK.
(verdere info volgt)