Donderdag 30 september 2021 : BUSUITSTAP NAAR ZEE (OOSTENDE)

Wandelen aan zee, dat is alweer een tijdje geleden. En na een natte zomer hopen we op een droog najaar, een "Sint-Michiels" zomerke !!!

Naast Brussel is Oostende de stad die het meest de urbanistische stempel van Leopold II gekregen heeft. Van de Venetiaanse en Koninklijke Gaanderijen, de paardenrenbaan, het Maria-Hendrikapark tot de Koninklijke Stallingen, het zijn maar enkele voorbeelden van projecten die met "Kongogeld" zijn gerealiseerd.

We laten ons afzetten in de buurt van het station van Oostende, waar we eerst iets gaan drinken (en kans hebben om naar de WC te gaan).

Dan gaan we op stap, eerst door het Maria-Hendrikapark, genoemd naar de tweede koningin der Belgen ; dan voorbij de Koninklijke Stallingen, gebouwd in Vikingstijl en ontworpen in 1903 door Ivar A. Knudsen ; verder door Oostende komen we voorbij de Japanse tuin, zo naar de zeedijk en door de Koninklijke Galerijen, een 380 m lange passage tussen de voormalige koninklijke chalet en de renbaan. We volgen de zeedijk (of het strand) tot in Ravelingen (3 km).

Tijd voor onze middagpauze in Vayamundo. We lunchen daar met een menuutje : soep, een saladebuffet, keuze tussen 2 hoofdgerechten en een dessertbuffet.

Dit alles voor slechts 20 €, en daar zijn dan nog de drankjes inbegrepen (frisdrank, pils of wijn).


Na dit gezellig middagmaal is het tijd om terug wat beweging te nemen. We duiken de duinen in aan het Duinenkerkje met de begraafplaats van James Ensor.

Dit paadje volgen we tot voorbij het museum van de Atlantikwall, een heringericht complex van bunkers en loopgraven uit WO II.

We vervolgen de duinenweg, voorbij de Warandeduinen tot in Westende, of iets vroeger, naargelang hoe moe we zijn. Daarna hebben we zeker een frisse pint verdiend .

De bus pikt ons hier op en rijden eventueel terug naar Oostende om de mensen die de hele dag in Oostende verbleven terug op te halen ( uur én plaats hiervoor wordt 's morgens op de bus afgesproken !).

Praktisch:

Vertrek : aan rondpunt in Wommelgem om 7u30 en aan parking Piva om 7u45 .

Voormiddagwandeling: 6 km en namiddagwandeling ongeveer 8 km.

Prijs : Busvervoer + middagmaal in Vayamundo : 30 €

Diegenen die 's morgens in Oostende willen blijven en toch 's middags willen mee eten in Vayamundo : 30 €

Zij kunnen ofwel via de zeedijk wandelen (ongeveer 5 km) ofwel de tram nemen richting De Panne tot halte Ravelingen (recht tegenover Vayamundo). Het uur van het middagmaal wordt op de bus afgesproken.

Mensen die de hele tijd in Oostende willen blijven betalen slechts 10 € voor de bus.

Inschrijven : door storting van 30 € of 10 € per persoon op onze rekening BE23 2200 3421 7491 

voor 13/09/2021 met vermelding van je opstapplaats (Wommelgem of Piva).

Leiding: François en Maria 03/325 82 56 of 0478 75 94 94

VERDERE GEPLANDE ACTIVITEITEN :

Fietsen : dinsdag 07 en dinsdag 21 oktober

Wandelen : donderdag 28 oktober, donderdag 25 november

Ski- en wandelreis naar FLACHAU : van zaterdag 29 januari tot zaterdag 05 februari 2022

De geannuleerde zomerwandelreis in 2020 naar Mayrhofen werd verschoven naar juni 2021.

Ook deze reis werd geannuleerd. Spijtig maar 3de keer goede keer? Afspraak : juni 2022.

De midweek-uitstap naar Vlodrop in Nederland ( van 20 tot 24 september 2021) wordt verschoven naar 19-23 september 2022.